תכשיטי יהלומים וטבעות יהלומים בעולם
אלו מדינות הן המפיקות העיקריות של יהלומים בעולם? ומה מקומה של ישראל בתעשייה משגשגת זו? כל התשובות במאמר שלפניכם!
קיימות כמה מדינות עיקריות המפיקות יהלומים סביב העולם. הראשונה שבהן היא אפריקה. דרום אפריקה היא המדינה הראשית המפיקה יהלומים ביבשת. נמיביה אף היא מפיקה יהלומים אך גדולתה באיכות היהלומים ולא בנפחם, כאשר רובם הגדול באיכות של יהלומי נוי. כמותה גם אנגולה. דרום אפריקה מפיקה פחות מבעבר, כ-10% מכלל יהלומי העולם. מכאן, שאפריקה היא מפיקת היהלומים הגדולה והחזקה בעולם.
זאיר היא השנייה בגודלה בהפקת יהלומים וכ-20% מתפוקת היהלומים בעולם שייכת לה. מדינה נוספת המפיקה כ-20% מיהלומי העולם היא בוטסואנה.
אוסטרליה- מכרותיה של אוסטרליה נמצאים במדבריות אשר נמצאות במערבה, ומהם יוצאים כ- 35% מכלל התפוקה העולמית. אך נתונים אלה מתייחסים לכמות בלבד שהיא מפיקה ולא לאיכות. רובם הגדול של יהלומי אוסטרליה הוא יהלומים צבעוניים.
רוסיה – אף היא מהמדינות המובילות בענף היהלומים ומכרותיה נמצאים בסיביר.
דרום אמריקה –בעיקר ברזיל, מהווה מרכז להפקת יהלומים, אך בשל חוסר הארגון והכרייה הבלתי חוקית באזור, קשה מאוד להעריכה ולהחשיבה בשוק היהלומים העולמי.
צפון אמריקה -מכרה חדש נמצא בקנדה, אשר נמצא בשלבים אחרונים של פיתוחו. הערכות עולם היהלומים לגבי קנדה הן שהיא צפויה להוות כ-10% מכלל התוצרת העולמית ועיקרה בהפקת יהלומים באיכות נוי.
לאחר שנכרים יהלומי הגלם, הם מגיעים למרכזי העיבוד הגדולים, בהם עוברים תהליך אשר הופך אותם מגלם ליהלומי נוי.
ישראל – ענף היהלומים ברמת- גן הוא אחד הפעילים בעולם, מאז שצבר את כוחו בשנות ה-70. רמת- גן מהווה מרכז עיקרי לליטוש ומהמתקדמות בעולם בתהליך זה, בשל מכשור ופיתוחים שונים אשר התפתחו בארץ, ובכך ייחודה הגדול.
הודו- להודו תפקיד מרכזי בענף היהלומים בעולם, והיא מהווה את אחד ממרכזי הליטוש הגדולים בעולם, אך ליהלומים בעלי איכות נמוכה וכך גם קנתה את שמה כבעלת עבודה זולה ופשוטה. יש בהודו ביקוש גדול מאוד לתכשיטים המשובצים יהלומים ובעקבות השיפור והקידום שחל בה, הפכה מרכזית בעולם.
בלגיה -קיים מסחר יהלומים גדול בבלגיה, וכיום היא מהווה אף את אחד המרכזים החשובים לעיבוד יהלומים. בבלגיה כמעט ואין ייצור יהלומים אך מסחר גדול ביהלומי גלם.
ארצות- הברית –ניו- יורק היא מרכז העיבוד המרכזי, ויוקרתה נראית גם ביהלומים הגדולים והאיכותיים ובכוח העבודה המיומן והיקר שלה.
סין- מהווה מרכז לעיבוד וליטוש, בעיקר בשנים האחרונות. השוק הסיני הגדול הביא להקמתם של מפעלי ליטוש גדולים בעלי כח עבודה זול. היהלומים בסין הם באיכות גבוהה מאוד, ובמחירים תחרותיים.
רוסיה- נחשבת למדינה אשר עבודתה ברמה גבוהה מאוד, כיום מהווה יותר מכל מרכז סחר. לאחר שמסתיים תהליך העיבוד במרכזים השונים בעולם, נמכרים היהלומים אף הם סביב העולם, כשכל מדינה צורכת סוג שונה וצורות שונות של היהלומים לפי הביקוש והשוק. קיימים כמה מרכזי קנייה עיקריים בעולם, כשבראשם ארצות הברית. כח הקניה בה גדול מאוד וכולל את כל מגוון היהלומים ובכל האיכויות. השוק השני בגודלו לקניית יהלומים הוא הונג- קונג, אשר צורכת יותר ממחצית היהלומים בשוק המזרח-אסיאתי. הקנייה והמכירה נעשית באופן פרטי ולא מאורגנת ומאוגדת בבורסה. אירופה אף היא מהווה צרכנית יהלומים גדולה, כשהמדינות העיקריות הן: שוויץ, צרפת, גרמניה, איטליה ואנגליה.
יפן- מהווה גם כן, שוק גדול בעולם היהלומים, אך לעצמה בלבד, היא אינה מייצאת לעולם ומתרכזת בשני תחומים- טבעות אירוסין ושאר התכשיטים.
מדינות המהוות כוח קנייה קטן יותר הן אוסטרליה, דרום אמריקה, ארצות ערב ומדינות נוספות סביב העולם